Let op: de categorie AM wordt gegeven door onze partner: Motorrijschool Fury. Klik hier om direct naar hun website te gaan.


Voor een bromfiets klasse B (≤ 50 cc en max. 45 km/u – helm verplicht!), heb je een rijbewijs categorie AM nodig. Dat kan je halen door te slagen voor een theorie- en praktijkexamen. Onze professionele lesgevers leren je hoe je op een veilige en verantwoorde manier met een bromfiets klasse B kan deelnemen aan het verkeer. De opleiding is niet te onderschatten, want ze legt de basis voor je verdere verkeersdeelname op de openbare weg.


Om een bromfiets met een maximumsnelheid van ≤ 25 km/u te besturen heb je geen rijbewijs nodig. Je moet wel minstens 16 jaar zijn en een helm dragen.

Theoretische handboeken betreffende het rijbewijs A+M kan u in onze vestigingen verkrijgen.

Theorie (minimumleeftijd: 15 jaar en 9 maanden)


Praktijk (minimumleeftijd: 16 jaar)


Als je geslaagd bent voor het theoretisch examen, kan je starten met het praktische gedeelte: 4 lesuren, waarvan de helft doorgaat op de openbare weg. Meestal starten wij met de praktijklessen op een zaterdag en plannen wij de tweede les op een woensdag namiddag.
Meteen na de tweede les voorzien wij ook een praktijkexamen in het examencentrum van Geel.
Het examen bestaat uit:

  • Kennis en controle van de verschillende bedieningsinstrumenten van de bromfiets
  • Uitvoeren van 4 basismanoeuvres: slalom, in lussen rijden, stapvoets rijden tussen 2 evenwijdige lijnen over een afstand van 10 meter en plots remmen bij een minimumsnelheid van 25 km/h.

Info en inschrijven: