Het terugkommoment is verplicht voor beginnende bestuurders die in Vlaanderen het voorlopig rijbewijs hebben aangevraagd (en in Vlaanderen een domicilie hebben) nà 01/10/2017. Heb je een eerste voorlopig rijbewijs aangevraagd vóór 01/10/2017 en wissel je nà 01/10/2017 naar een ander model van voorlopig rijbewijs zal je ook het terugkommoment moeten volgen.
De datum van je praktijkexamen heeft géén invloed op de verplichting van het terugkommoment.

Inschrijven kan je met onderstaande link :

 https://terugkommoment-kempischerijscholen.be

 

Wie moet het terugkommoment niet volgen:

-          Je hebt je laatste voorlopig rijbewijs aangevraagd vóór 01/10/2017, ook als je voorlopig rijbewijs niet meer geldig is op de dag van je praktijkexamen;

-          je ná 01/10/2017 een nieuw voorlopig rijbewijs hebt aangevraagd omwille van verlies of diefstal. Het voorlopig rijbewijs dat je verloren bent of dat gestolen is moet je aangevraagd hebben vóór 01/10/2017;

-          je ná 01/10/2017 je voorlopig rijbewijs hebt laten aanpassen omdat je van begeleider bent verandert.

 

Wanneer dien je het terugkommoment te volgen:

Je dient het terugkommoment te volgen 6 tot 9 maanden na het behalen van je definitieve rijbewijs. Je krijgt na afloop van het terugkommoment een officieel attest.

 

Wat houdt het terugkommoment in:

Gedurende 4 uur komen er 3 verschillende onderdelen aan bod, allereerst vind er een kennismaking plaats, deze wordt gevolgd door praktijkoefeningen op een afgesloten terrein, afsluiten doen we met een groepsgesprek over de ervaringen die je als nieuwe bestuurder reeds hebt opgedaan, vermoeidheid, het gebruik van een GSM achter het stuur, …. .

 

Wij zullen vanaf 01/01/2019 terugkommomenten organiseren op ons scholingscentrum te Herenthout,

hierover wordt u verder geïnformeerd via onze website.